İnstagramda Gizli Mesaj Kutusu Özelliği Nedir Gizli Mesajlara Nasıl Erişilir

İnstagramda Gizli Mesaj Kutusu Özelliği Nedir? Gizli Mesajlara Nasıl Erişilir?

Dünya çapında bir milyarı aşkın kullanıcıya sahip olan Instagram, bu kullanıcıların maksimum düzeyde güvenliğini sağlamak amacı ile her geçen güç çeşitli güncellemeler ve çalışmalar yapmaya devam etmektedir. Bu kapsamda özellikle Instagram iletişim araçlarına sürekli yenilikler yüklenmektedir. Direct Message adı ile de bilinen özel mesaj atma seçenekleri, ekstra gizlilik ve güvenlik seçeneklerinin uygulandığı temel araçlardan bazılarıdır.  Instagram, kullanıcıların herhangi bir diğer kullanıcıdan direk mesaj almak istemeyebileceğini varsayarak, gelişmiş bir filtreleme sistemini işleme koymuştur. Bu fitreleme işleminden geçen mesajlar doğrudan mesaj kutusunda gözükürken, geçemeyenler gizli mesaj kutusunda birikir. Instagram gizli mesaj kutusu özelliği nedir sorusunun yanıtını merak ediyorsanız ve Instagram gizli mesajlara ulaşma işlemini yapmak istiyorsanız, içeriğimiz sizin için yararlı olabilir!

İnstagramda Gizli Mesaj Kutusu Özelliği Nedir?

Instagram gizli mesaj kutusu, doğrudan Instagram kullanıcısının oluşturduğu bir arşiv değildir. Her birey Instagram hesabında gizlilik ve güvenlik ayarlarını yaparken, kimlerin ona özel mesaj atabileceği ile ilgili tercihini de kaydeder. Pek çok Instagram kullanıcısı kötü niyetli hesaplardan korunmak amacı ile, yalnızca kendi takip ettiği kişilerin özel mesajlarını almak ister. Bu kapsamda Instagram, kullanıcının takip ettiği kişilerden gelen özel mesaj doğrudan görünen gelen kutusuna atar. Kullanıcının takip etmediği kişilerden gelen mesajlar ise Instagram’ın gizli mesajlar kutusuna atılır.

Bu uygulama temel olarak ne sağlar? Her şeyden önce bu mesaj kutusunda olan mesajları açtığınızda, karşınızdaki bireye görüldü bildirimi gitmez. Bu bildirimin gitmesini engelleyerek doğrudan mesajları silebilir ya da gönderen kişiyi engelleyebilirsiniz. Bu durum, karşısınızdaki kötü niyetli kişinin herhangi bir fırsattan yararlanmaya çalışarak sizi daha fazla rahatsız etmesini engeller. Özellikle kadın kullanıcılar sanal tacize karşı sıklıkla bu özelliği kullanmaktadır.

Peki, Instagram gizli mesaj kutusuna nasıl erişilir? Size mesaj atan fakat sizin takip etmediğiniz insanların mesajlarını herhangi bir sebeple görmek istiyorsanız ne yapmanız gerekiyor? Gelin birlikte inceleyelim.

Instagram Gizli Mesaj Kutusuna Nasıl Erişilir?

Öncelikle şunu belirtmek gerekiyor. Instagram gizli mesaj kutusu özelliği, her zaman aktif olan bir özellik değildir. Takip etmediğiniz bir hesaptan gelen şüpheli bir mesaj olmadığı sürece, bu kategori profilinizde size aktif olarak sunulmaz. Bu kapsamda değerlendirilen mesajların varlığı, bu kutunun oluşmasına sebep olur. Instagram gizli mesaj kutusunu görüntülemek isterseniz DM kutusu içerisinden bu mesajlara ulaşabilirsiniz.

Bildiğiniz üzere, Instagram üzerinden tanımadığınız biri size ilk kez mesaj gönderdiğinde bu kişinin mesajlaşma isteğini kabul edip etmediğinize dair bir soru ile karşılaşırsınız. Kişiye cevap vermek için öncelikle buna ‘’Evet’’ cevabı vermeniz gerekir. Gizli mesaj kutusunda bulunan mesajlarda bu soruyu cevapladıktan hemen sonra engelleme işlemi yaparsanız, ya da engelleme yapmak istemiyorsanız bile direkt olark mesajı silerseniz, karşınızdaki kişiye kesinlikle bildirim gitmeyecektir. Ayrıca yanlışlıkla karşıdaki kişiye mesaj atma, kişinin sizin aktif olduğunuzu görüp sizi daha fazla rahatsız etmesi gibi ihtimaller de tamamen ortadan kalkacaktır.

Instagram Gizli Mesaj Kutusu Yararlı Mıdır?

Instagram, gizli mesaj kutusu aracılığı ile kullanıcıların güvenliğini sağlamayı amaçlıyor. Instagram gizli mesaj kutusu sayesinde sadece sizin istediğiniz kişiler size mesaj atabilir, sizinle sohbet atabilir ya da size fotoğraf atabilir. Bu sayede farklı platformlardaki kötü niyetli kişilerden korunmak için harika bir filtreye sahip olmuş olursunuz. Instagram tarafından geliştirilen bu özellik, uygunsuz fotoğraf ya da video mesajları aldığınızda aktif olarak çalışır. Bu sayede taciz içerikli video ya da fotoğrafları görüntülemek zorunda kalmadan, onları hemen silebilir ve kendinizi daha güvende hissedebilirsiniz.