Instagram Yeniden Paylaşılan Gönderi Ne Demek

Yeniden paylaşılan gönderi yani diğer bir adıyla repost, bir başkasının gönderisinin farklı bir kullanıcı tarafından tekrar paylaşılması anlamına gelmektedir. Bir kullanıcı tarafından beğenilen ve paylaşılmak istenen başkasına ait bir gönderinin tekrar paylaşılması olarak özetlenebilir. Sosyal medyada birçok ilgi çekici, ortak duygu ve düşünceleri yansıtan gönderiler varken böyle bir istek duymak oldukça doğal. Dolayısıyla çoğu zaman yeniden paylaşılan gönderilere sıklıkla denk geliyoruz.

Neden Yeniden Paylaşılan Gönderilere İhtiyaç Duyuluyor?

Sosyal medya ortamlarında ilgi çekici birçok paylaşım yapılıyor. Bir kitleye, gruba veya insan topluluğuna hitap eden gönderiler, bu hesapları takip eden ve inceleyen kişilerce de paylaşılmak istenebiliyor. Twitter, Facebook gibi diğer sosyal medya platformlarında yer alan retweet, gönderi paylaş gibi özellikler sıklıkla tercih edildiğinden Instagram’da da bu işlevde bir özellik aranır hale gelmişti. Uygulama kurucuları ve geliştiricileri ise bu talebi ve eksikliği göz önünde bulundurarak çeşitli yöntemler geliştirmeye başladılar. Hikayelerde başkasının gönderisini paylaşma ve repost uygulamalarının geliştirilmesi bunlara örnek olarak verilebilir.

Instagram Hikayeler’de Yeniden Paylaşma

Instagram Hikayeler’de yeniden paylaşma, uygulama içerisinde repost yapabilmenin en kolay yolu olarak karşımıza çıkıyor.

  • Eğer paylaşılan hesap herkese açık gizlilik ayarına sahipse paylaşılmak istenen gönderinin sol alt kısmında yer alan ‘’Gönder’’ seçeneği aracılığıyla 24 saatliğine hikayelerde paylaşılabilir.
  • Bu yöntem sıkça tercih edilse de yeniden paylaşılan gönderilerin 24 saat sonunda kayboluyor olması kullanıcılar tarafından beğenilen bir özellik gibi görünmüyor.

Akışta Yeniden Paylaşma (Repost)

Instagram akışında yeniden paylaşma (repost), fotoğraflar için ekran görüntüsü alarak düzenleme yaptıktan sonra gerçekleştirilebilir ancak video içerikleri için bunu yapmak mümkün değil. Video içeriklerinin yeniden paylaşılması için yardımcı bir uygulamaya ihtiyaç duyuluyor. Bunu gerçekleştirebilmek için AppStore ve Google Play Store’da birçok repost uygulaması bulunuyor. Bu uygulamalar aracılığıyla Instagram sayfa yöneticileri ve kullanıcıları, beğendikleri ve takipçilerinin de görmesini istedikleri gönderileri kendi sayfalarında yeniden paylaşabiliyorlar. Böylelikle yeniden paylaşılan gönderiler daha fazla kişiye ulaşıyor ve sosyal medyada yer alan birçok bilgi ve içerik aynı anda milyonlarca kişiye ulaşabiliy