Instagram Şifresi Nasıl Değiştirilir?

Instagram şifresi değiştirmek, her kullanıcının zaman zaman ihtiyaç duyduğu bir yöntemdir. Kullanıcı adı veya şifresinin unutulması, hesabın güvenliğinden şüphelenilmesi durumlarında iki seçenek karşımıza çıkıyor: Şifre değiştirmek veya şifre sıfırlamak. Şifre değiştirmek için hesabın açık olması ve güncel şifreyi hatırlamak önemli. Şifrenizi unuttuğunuzu fark ederseniz şifre değiştirme işlemi yerine şifre sıfırlama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Instagram şifresi değiştirme ve sıfırlama hemen hemen aynı yöntemler olmasına rağmen fark gösterdiği noktalar da var.

Instagram Şifre Değiştirme Nasıl Yapılır?

Eğer hesabınızın güvenliğinden kuşku duyuyor, şifrenizin başka kişilerin eline geçtiğini ve hesabınızın bir başka kişi tarafından da kullanıldığını düşünüyorsanız şifre değiştirmek kesin bir çözüm olacaktır.

Instagram şifresi değiştirme işlemi için hesabınızın açık olması gerekiyor çünkü şifre değiştirme işlemi için güncel şifrenizi hatırlıyor olmanız önemli. Şifre değiştirme işlemi için eski şifrenizi, yeni şifrenizi ve yeni şifrenizin tekrarını yazmanız gerekiyor. Instagram şifre değiştirme nasıl yapılır sorusuna yanıt olarak şu adımları gerçekleştirmeniz gerekiyor;

  • Sağ alt köşede yer alan profil resminize tıklayın.
  • Sağ üst köşedeki üç çizgi simgesine tıklayın.
  • Ayarlar > Güvenlik > Şifre adımlarını tamamlayın.
  • Mevcut şifrenizi ve yeni şifrenizi istenen şekilde girerek kaydedin ve işleminizi tamamlayın.

Instagram Şifre Sıfırlama Nasıl Yapılır?

Instagrama giriş yapmak istiyor fakat şifrenizi hatırlamıyorsanız Instagram şifresini sıfırlamanız gerekiyor. Hesabınız çalındıysa ve çalan kişi tarafından şifre değiştirildiyse de bu yöntemi kullanmanız gerekecektir. Instagram şifre sıfırlama işlemi nasıl yapılır sorusu için giriş ekranında yer alan ‘’Şifremi Unuttum’’ seçeneğine tıklamanız gerekiyor. Bu işlemin ardından;

  • Seçtiğiniz güvenlik yöntemi olarak telefonunuza bir SMS ile veya e-posta adresinize bir mail ile şifre sıfırlama linki gelecektir.
  • Gelen bağlantıya tıklayarak şifre sıfırlama işleminizi gerçekleştirebilir ve yeni bir şifre oluşturabilirsiniz.

Eğer güncel şifrenizi hatırlamıyor ancak şifre değiştirmek istiyorsanız bu yöntem daha uygun olacaktır.

Teknolojinin hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olmasıyla birlikte sosyal medya hesaplarının güvenliği oldukça önemli bir konu olarak güncelliğini koruyor. Kişisel verilerin güvenliği söz konusu olduğunda şifre sıfırlama ve şifre değiştirme işlemleri de oldukça önemli görülüyor. Instagram da en çok kullanılan sosyal medya olduğundan Instagram şifresi değiştirme ve sıfırlama işlemlerinin her kullanıcı tarafından bilinmesi gerekiyor.