İnstagram Rozet Alma

İnstagram rozet alma, İnstagram hesabınızın tanınmış bir kişi ve doğrulanmış bir profil olduğunun kanıtıdır. Birçok sosyal medya uygulaması rozetleri kullanarak profilleri doğruluyor. Twitter ve Facebook’ta da olduğu gibi, küçük mavi onay işaretleri, sosyal medya platformunun söz konusu hesabı güvenilir bulduğunun göstergesidir. İnstagram rozet alma, kullanıcıların doğru kişiyi veya markayı takip ettiğinden emin olabilmeleri için gerçek hesapları öne çıkarmak için kullanılıyor. Bu doğrulanmış profiller arama sonuçlarında kolayca fark edilirler ve hesaplarında küçük mavi bir işaret vardır.

İnstagram’ doğrulanmış bir hesaba sahip olmak çok kolay değildir. Çok nadir ve saygın hesaplar buna erişebilirler. Bununla birlikte, İnstagram, doğrulanmış hesapları daha fazla ön plana çıkarır. Ön plana çıkmak ise daha fazla takipçi ve daha fazla etkileşim demektir. Yani rozete sahip hesapların daha fazla etkileşim kazandığı bir gerçektir. Bu nedenden dolayı da birçok insan İnstagram rozet almanın yollarını arıyor.

İnstagram'da Kimler Rozet Alabilir?

İnstagram'da herkes doğrulanmış bir rozet alma hakkına sahiptir. Ancak bunun bazı kuralları ve şartları vardır. İnstagram kimlerin doğrulanmış profile sahip olacağını tam olarak açıklamasa da bazı kriterler açığa çıkmıştır. Örneğin, Twitter veya Facebook'ta onay işaretine sahip olsanız bile İnstagram'da rozet alma hakkınız olmayabilir. Hesabınızın aşağıdaki kriterlerden birine sahip olması doğrulanmanız için şansınızı arttırır.

  • Ünlülük

Hesabınız gerçek bir kişiyi, işletmeyi veya markayı temsil etmeli. Mizah sayfaları gibi profiller doğrulama alamazlar. Ayrıca doğrulanmış profil tanınmış bir kişi olmalı.

  • Herkese Açık Hesap

İnstagram hesapları rozet almaları için herkese açık olmalıdır.

  • Eksiksiz Bir Hesap

Biyografiniz, profil fotoğrafınız ve gönderileriniz olmalıdır.

  • Değeri Hesap Olmalı

Aslında en zor yerine getirilen kriter burasıdır. İnstagram’ın sizi değerli olarak belirlemesi için tanınmış ve çok aranan bir kişi olmalısınız.

Güzel haber şu ki değerli bir marka veya ünlü olmadan da doğrulama rozeti alabilirsiniz. Bunun bir çok yolu ve yöntemi vardır.

Ünlü Olmadan İnstagram Rozet Alma

Yukarıda listelenen tüm kriterleri yerini getirebildiğinizde ve ünlüymüş gibi davrandığınızda rozet alabilirsiniz. Ayrıca İnstagram takipçi sayısının, rozet almak için bir önemi yoktur. Takipçi sayısı önemli olmasa da rozet almanın en kolay yolu belli bir takipçi kitlesine ulaştıktan sonra gazete haberlerine çıkmaktır. Belli gazetelerde haber olursanız doğrulama rozeti alabilirsiniz. İnstagram rozet almak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

  1. Profilinize gidin ve sağ üst köşedeki 3 yan çizgi simgesine dokunun.
  2. Ayarlar'a girin.
  3. Hesap'a tıklayın.
  4. Doğrulama İste seneğine tıklayın.
  5. Sonraki sayfada çıkan başvuru formunu doldurun.
    1. Yasal adınız ve soyadınız ve kimliğinizi yüklemelisiniz.
    2. Sonraki adımdan kategorinizi veya sektörünüzü seçmelisiniz. (örneğin: blog yazarı/influencer, spor, haber/medya, işletme/marka/kuruluş vb.)
  6. Sonraki kısımdaki bağlantılara hesabınızın kamu yararına olduğunu kanıtlayan bazı internet sitelerini girmelisiniz. Bunlar gazete haberleri, devlet kurumları gibi sitelerin sizle alakalı olan linkleri olabilir.
  7. Son olarak Gönder’e tıklayın.

İnstagram Doğrulama Rozeti Almak İçin İpuçları

İnstagram doğrulama rozeti almak için temel gereksinimlerinden biri eksiksiz bir Instagram profilinizin olmasıdır. Hesabınızın tamamen doğru olduğundan, bir profil fotoğrafı içerdiğinden ve hesabınızda en az bir gönderi bulunduğundan emin olmalısınız. Ayrıca İnstagram hesapları, haber kaynakları kontrol edilerek manuel olarak doğrulanır. Bunun için ya ünlü olmalısınız ya da kendinizi haber yaptırmalısınız. Bununla birlikte eğer haberlerin sadece doğrulama almak için yazıldığı anlaşılırsa İnstagram bunu da kabul etmiyor.

Hepsinden önemlisi farklı sosyal medya hesaplarında da aktif olmanızdır. Sadece İnstagram’da aktifseniz ve diğer sosyal medya platformlarında yoksanız büyük ihtimalle doğrulanamazsınız.