Instagram Reels Nasıl Çekilir?

Instagram Reels Nedir?

Bilindiği gibi Reels, 15 saniye uzunluğunda bir video içerik formatıdır. Reels sayesinde videolarınıza müzik ekleyebilir, çeşitli efektlerle ve filtrelerle zenginleştirebilirsiniz.

Buradan da anlaşılacağı üzere Instagram Reels Tiktok ile benzer mantıkta çalışır. Bu videolar takipçilerinizin ana sayfasında göründüğü gibi, Keşfet’te de kullanıcıların karşısına çıkabilir.

 

Instagram Reels Nasıl Çekilir?

  • Hesabınıza giriş yapın.
  • Fotoğrafların üzerinde bulunan video simgesine tıklayın.
  • 'Reels' butonuna basın.
  • Kayıt tuşuna dokunarak video çekimini başlatabilirsiniz.
  • Ses tuşuna basarak da Instagram Reels koleksiyonunu açabilir; buradan müzik veya ses efekti seçerek videonuza ekleyebilirsiniz.
  • Hız tuşuyla videonun akışını ayarlayabilirsiniz.
  • En son videonuzun kapak fotoğrafını belirlediniz mi tamamdır, artık videonuzu yayınlayabilirsiniz.

Gördüğünüz gibi Instagram Reels kullanımı işte bu kadar basit!

Instagram Reels Nasıl Kullanılır?

Platformun bu özelliği, size videolarınızı dilediğiniz gibi düzenleyip paylaşma özgürlüğü tanır. Zamanlayıcı aracını kullanarak videonuzu editleyebilir, istediğiniz şarkıyla onu daha eğlenceli bir hâle getirirsiniz.

Video geçiş süresini de Zoom ile ayarlayabilirsiniz. Daha bunun gibi pek çok özellik ile Instagram Reels videolarınızı renklendirebilir, etkileyici paylaşımlarla beğeni ve izlenme oranınızı artırabilirsiniz.

İzlenme demişken, son olarak bu konuya da temas etmek istiyoruz:

Instagram Reels İzlenme Artırma

Bunun için özgün ve kaliteli içerikler paylaşmaya özen göstermelisiniz. Videolarınız kullanıcıların ilgi odağına girmelidir.

Bu itibarla takipçilerinizin nelere ilgi duyduğunu belirleyip o doğrultuda içerik üretmelisiniz. Onların aktif olduğu zaman dilimlerini seçmeli, bu saatlerde paylaşmalısınız.

Instagram Reels izlenme artırma yolları işe yarasın istiyorsanız, videolarınızı daima yüksek çözünürlükte çekmelisiniz. Kullanıcılar genellikle HD kalitede video izlemek isterler.

Videolarınızın diğerlerinden farklı olmasını sağlamalısınız. Yaygın olmayan, daha spesifik ve sıradışı içerik fikirlerine yönelmelisiniz. Üretken düşünmeli, güncel konuları ve sosyal medyanın yeni trendlerini yorumlayarak takipçilerinize sunmalısınız.

Fazla uğraşmak, zaman kaybetmek istemiyorsanız Instagram Reels izlenme satın al paketleri ile çözüme kavuşabilirsiniz. Hesabınızın şifresi gerekmeden, güvenle satın alabileceğiniz bu paketlerle Reels izlenmelerinizi artırarak popülerite elde edebilirsiniz.