İnstagram Postu Hikayede Nasıl Paylaşılır?

İnstagram postu, uygulamaya yeni gelen güncellemeyle beraber artık herkese açık paylaşılmış olan postların hikayeye eklenebilecektir. Herkese açık paylaşılan herhangi bir İnstagram postu arkadaşınız olmayan, keşfette gören kişiler tarafından da paylaşılmalarına açık olacaktır. Hikâyede paylaşılmış olan hesapların referans olarak gösterilme özelliği de vardır.

Post Hikâyede Nasıl Paylaşılır?

İlk olarak hikâyede paylaşılacak postun seçilmesi gerekir. Daha sonra bütün postların altında bulunan ok işaretine tıklanmalıdır. Ok işaretine tıkladıktan sonra en üstte ‘Hikayene Gönderi Ekle’ yazısı bulunur. Ona bastıktan sonra zaten otomatik olarak hikaye kısmınızda o gönderinin olduğu sayfa çıkacaktır. Burada sol alt kısımda referans profil de gözükecektir. Bu referans profil sayesinde hikayenize eklediğiniz paylaşımın orijinal halini ve gönderiyi paylaşan orijinal profili ziyaret etmek mümkündür. Hikayenizde paylaştığınız zaman takipçileriniz gönderinin üzerine tıklayarak direkt olarak gönderiye ulaşabilirler.

İnstagram Postlarının Hikayede Paylaşılması Nasıl Kapatılır?

Bu özelliği kapatmak için ya İnstagram hesabınızın gizli olması ya da sadece bu özelliği kapatmanız gerekmektedir. Bu İnstagram postu özelliği kapatmak için ilk olarak profil bölümünüze girmeniz gerekir. Daha sonra sağ üstte üç çizgili olan menü bölümüne girilmelidir. Menü bölümünden de ayarlar kısmına girilmesi gerekir. Ayarlarda gizlilik bölümü bulunur. Gizlilik bölümüne girdikten sonra hikaye kısmına girilmelidir. Hikaye bölümünün ayarlarında bulunan hikayelerde yeniden paylaşmaya izin ver ayarını kapattıktan sonra artık gönderileriniz hikayede paylaşılmayacaktır. Bunun dışında yine ayarlardan ve gizlilik bölümünden hesabınızı gizliye alarak gönderilerin hikayede paylaşılması özelliğini kapatabilirsiniz.

İnstagram Hikayelerinde 15 Saniyeden Uzun Videolar Nasıl Paylaşılır?

Önceden hikayeler kısmında sadece 15 saniyelik videolar çekilebilirken artık yeni gelen güncelleme ile beraber biraz daha değişiklik olmuştur. Güncelleme sayesinde artık 15 saniyeden uzun videolar çekilmektedir fakat yine eskisi gibi sadece 15 saniyelik paylaşılmaktadır. Peki 15 saniyeden uzun videolar nasıl çekilir? İlk olarak hikayeler kamerasını açtıktan sonra videonuzu çekerken süre bitse de parmağınızı video kayıt tuşundan çekmemeniz gerekir. Önceden bu noktada otomatik olarak video bitiyordu ve düzenlemeye geçiliyordu. Fakat artık kesintisiz video çekmek mümkün olmuştur. Bu videoları 15er saniye olarak ayrı ayrı paylaşabilirsiniz. Fakat videonun aralarından kesintiler ya da kırpmalar yapamazsınız. Bunun dışında daha önceden çekmiş olduğunuz bir videoyu da 15er saniyelik olarak hikayenizde paylaşabilirsiniz. Bunun için hikayeler kısmına girildiğinde galeriden direkt olarak atmak istediğiniz videoyu seçtikten sonra üzerine istediğinizi yazarak veya parçalarda azaltma yaparak paylaşabilirsiniz.