Instagram’da Tam Ekran Fotoğraf Nasıl Paylaşılır?

Popüler sosyal medya platformu olan instagram’da tam ekran fotoğraf nasıl paylaşılır sorusu hakkında detaylı bilgiler vereceğiz.

Instagram’da tam ekran fotoğraf nasıl paylaşılır sorusu son günlerde tüm kullanıcıların en çok merak ettiği konulardan bir tanesidir.

Bilindiği üzere instagram, fotoğraf paylaşım uygulamalarından en popüler olanıdır. Instagram kullanıcıları ise fotoğraf paylaşımı yaparken birtakım sorunlar yaşamaktadır. Instagram’da tam ekran fotoğraf paylaşma sorunu da bunlardan bir tanesidir.

Instagram uygulamasının ilk versiyonunda, yalnızca kare boyutta gönderi paylaşma özelliği bulunmaktaydı. Kullanıcıların gönderilerini paylaşırken kısıtlayan bu özelliğe daha sonradan güncelleme getirildi. Yeni güncellemeyle fotoğraflar gönderileri artık dikdörtgen boyutta da paylaşılabilmekteydi. Fakat daha büyük ölçekli fotoğraflar paylaşılmak istenildiğinde, dikdörtgen boyut özelliği de kullanıcılara yetersiz gelmeye başladı. Çünkü kullanıcılar fotoğraflarını kırpmadan direkt bir şekilde paylaşmak istiyorlardı. Instagram’a henüz yeni bir güncelleme gelmiş değil. Fakat bazı yardımcı uygulamalar sayesinde bu sorunu çözüme kavuşturmak mümkün.

Instagram’da Tam Ekran Fotoğraf Paylaşımı Neden Tercih Ediliyor?

Instagram kullanıcıları fotoğraf paylaşmak istediklerinde, fotoğrafın boyutu tam olarak çıkmamaktadır. Ancak fotoğrafın kırpılması durumunda paylaşım yapılabilmektedir. Bu durumunda pek çok dezavantajı bulunmaktadır. Bireysel kullanıcılar tarafından kırpma işlemi sonrasında paylaşılmak istenen fotoğrafın ahengi bozulmaktadır. Aynı zamanda işletmelerin, paylaşacakları ürün fotoğraflarını kırpmak zorunda kalmaları da müşterilerine sunmak istedikleri kaliteli hizmetin önüne geçmektedir. Bu nedenle fotoğraf kırpmadan nasıl paylaşım yapabilirim konusu instagram kullanıcılarının akıllarını kurcalayan soru haline gelmiştir.

Tam Ekran Fotoğraf Paylaşımı Hangi Uygulamayla Yapılıyor?

Henüz instagram’da tam ekran paylaşım işlemi için bir güncelleme söz konusu değildir. Fakat telefonların uygulama marketlerinde yer alan bazı yardımcı uygulamalar sayesinde fotoğrafları kırpmadan paylaşmak mümkün hale geliyor. Söz konusu uygulamalardan en çok tercih edileni No Crop Pic for Instagram. Ücretsiz olarak kullanabileceğiniz No Crop Pic for Instagram uygulaması instagram’da tam ekran fotoğraf nasıl paylaşılır sorusuna çözüm sunuyor.

No Crop Pic for Instagram Uygulamasında Tam Ekran Paylaşımı Nasıl Yapılır?

Geliştirilen uygulama sayesinde fotoğrafları kırpmadan tam ekran paylaşımı yapmak oldukça kolay. Telefonunuzdaki uygulama marketinden ücretsiz olarak indirip zaman kaybetmeden uygulamayı hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. İndirdikten sonra uygulamayı başlatın. Karşınıza çıkan reklamı izleyip kapattıktan sonra ekranın sol üst kısmında yer alan üçlü simgeye dokunun ve paylaşacağınız fotoğrafı seçin. Fotoğrafı ekledikten sonra instagram simgesine tıklayın. Böylece kırpma işlemi yapmadan fotoğrafınızı paylaşabilirsiniz. Artık yapmanız gereken tek şey instagram uygulamasına giderek paylaştığınız fotoğrafı kontrol etmek.

No Crop Pic for Instagram uygulamasının kullanımının oldukça kolay olması sebebiyle istediğiniz zaman tam ekran fotoğraf paylaşabilirsiniz. Uygulamada aynı zamanda fotoğraf kolajlama özelliği de yer almaktadır.

No Crop Pic for Instagram Uygulamasının Diğer Özellikleri

  • Fotoğraf gönderisini tam ekran paylaşma,
  • Fotoğraflara şablon ekleme ve kolaj yapabilme,
  • Fotoğraf üzerine istenilen yazı tipiyle metin ekleme,
  • Fotoğraflara 200’den fazla arkaplan ekleme,
  • Fotoğraflara 40’dan fazla efekt uygulayabilme,
  • 450 üzeri çıkartma ekleyebilme,
  • Arka plana galeriden fotoğraf yükleme.

Tam Ekran Fotoğraf Paylaşımı Yapabilen Diğer Uygulamalar

No Crop Pic for Instagram uygulamasını dışında gönderi boyutunu ayarlama işlemi yapabileceğiniz diğer uygulamaları da tercih edebilirsiniz. Bu uygulamalardan birkaçı; Instasize, InstaSquare, PhotoGrid, Whitagram, Snapseed.

Bu uygulamalar, No Crop Pic for Instagram uygulamasının sunduğu özellikten farklılık göstermektedir. Söz konusu uygulamalar Instagram’da tam ekran fotoğraf nasıl paylaşılır sorununa farklı bir çözüm sunmaktadır. Tam ekran fotoğraf paylaşımı için fotoğrafı kare formatı haline getirerek boyutunu küçültmektedir. Fotoğrafların kenarlarında oluşan boşlukları da çeşitli filtrelerle kapatma seçeneği sunmaktadır.