İnstagram’da Reklam Verirken Dikkat Etmeniz Gereken Kurallar

Günümüzde İnstagram ve diğer sosyal medya platformları reklamcılık ve pazarlamacılık sektörlerinde başı çekiyorlar. Platform, aylık 1 milyar aktif kullanıcı sayısı ile dünya çapında en büyük 6 sosyal medya arasında yer alıyor. Çeşitli kategorilerdeki hesaplar, binlerce takipçiye ulaşmak ve etkileşimleri artırmak için bu devasa ağı kullanıyorlar. Ayrıca markaların ve işletme sahiplerinin de çok tercih ettiği İnstagram reklamları, çağımızdaki pazarlamacılık alanında öne çıkıyor. İnstagram’da reklam verirken dikkat edilmesi gereken kurallar her reklam veren tarafından geçerlidir. Etkili ve güzel reklam vermek için bu kurallara uymalısınız. Ayrıca reklam kurallarına uymadığınızda İnstagram tarafından reklamlarınız onaylanmaz ve yayından kaldırılır.

İnstagram'ı sosyal medya pazarlama aracı kullanmak istiyorsanız bunu nasıl etkili bir şekilde yapacağınızı bilmelisiniz. İnstagram reklam verme kurallarını bilmek, reklam maliyetlerini düşüreceği gibi reklamların onaylanma şansını da arttırır.

İnstagram Reklam İnceleme Süreci Nedir?

Instagram veya Facebook reklamları gösterilmeden önce belli kurallara göre incelenir. Reklam inceleme sürecinde aşağıdakiler kontrol edilir.

  • Görüntüler

  • Metin

  • Hedefler

  • Konumlar

Ayrıca reklamınız kullanıcıları bir web sitesine yönlendiriyorsa, açılan sayfanın çalışması ve kurallara uyması gerekmektedir. Açılan web sitesi reklam kurallarına tam olarak uymuyorsa reklamınız onaylanmayabilir. Bazı reklamların onay süreç daha uzun sürse de çoğu reklam 24 saat içinde incelenir ve onaylanır.

İnstagram Reklam Kuralları

  1. İşletme Hesabınız Olmalıdır

İnstagram reklamlarınızın onaylanmamasının en temel nedeni, hesabınızın bir işletme hesabı olarak ayarlanmamış olmasıdır. İşletme hesabınız olmadan reklam veremezseniz.

Bu nedenle, diğer kurallara bakmadan önce, kişisel bir hesabınız yerine bir işletme hesabınız olduğundan emin olmalısınız.

Ayrıca İnstagram’da reklam vermek için Facebook Sayfanız olmalı ve bu sayfanın yöneticisi olmanız gerekir.

  1. Reklam İçerikleri Tam Olarak Kurallara Uymalıdır

Instagram reklamlarınızın kurallara uyması ve onaylanması için reklam içerikleri kurallara uymalıdır.

İlk olarak, Facebook'ta veya İnstagram'da başarılı bir şekilde reklam vermek için Facebook'un reklamcılık politikalarına ve yönergelerine uymalısınız. Bununla beraber, İnstagram'ın reklamlar için kendi kuralları vardır. Aşağıdaki kurallara uygun görsel ve metinler kullanmalısınız.

  • Başkalarının kimliğine bürünme veya yanlış bilgi sağlama

  • Yasa dışı, yanıltıcı veya hileli faaliyet

  • Instagram Topluluk Kuralları, Instagram Platform Politikası ve Müzik Kuralları

  • Hizmetin amaçlanan işleyişine müdahale

  • Hesap oluşturmaya veya yetkisiz yollarla bilgilere erişmeye/toplamaya çalışmak

  • Hesabınızın herhangi bir özelliğini satmak, devretmek veya diğer kullanıcıların oturum açma kimlik bilgilerini istemek

  • Özel veya gizli bilgileri yayınlamak veya fikri mülkiyet dâhil olmak üzere başka birinin haklarını ihlal eden herhangi bir şey yapmak

Yukarıdaki kurallara uymamanız halinde reklamlarınız onaylanmayacağı gibi hesabınız da askıya alınabilir.

  1. Yanlış Reklam Biçimi Kullanmamalısınız

İnstagram reklam kuralları arasında pek çok madde olduğu gibi reklam biçimleri de vardır. İnstagram platformu reklamlar için pek çok biçim sağlar ve yanlış olanı seçmek reklamlarınızın onaylanmamasına yol açar. İnstagram, reklamlarınızı kare veya yatay fotoğraflar içeren temiz ve basit bir yaratıcı görsellerle sunmanızı istiyor.

  1. Hedef Kitleyi Doğru Seçmelisiniz

Doğru hedef kitleyi seçmek, İnstagram reklamlarınızın onaylanması için hayati bir unsurdur. Ayrıca yanlış bir hedef kitle seçmek reklam yayınınızı sınırlayacak ve kampanya performansını etkileyecektir. Aşağıdaki hedefleme seçeneklerini bilmek İnstagram reklam kurallarına uymanız için iyi olabilir.

  • Konum - İller, ilçeler, ülkeler gibi belirli konumlara dayalı hedefler oluşturabilirsiniz.

  • Demografi - Hedef kitlenizi yaş, cinsiyet ve dil gibi bilgilere göre seçebilirsiniz.

  • İlgi Alanları - Kullanıcılara kullandıkları uygulamalar, tıkladıkları reklamlar, takip ettikleri hesaplar gibi belirli ilgi alanlarına göre ulaşmanıza yardımcı olur.

  • Davranışlar - Hedef kitlenizi İnstagram üzerinde yaptıkları etkinliklere göre sınırlandırır.

Yukarıdaki hedefleme şekillerini doğru ve net seçmelisiniz.