Instagram’da Bot Takipçi Temizleme

Instagram’da bot takipçi temizleme nasıl yapılır? Diye merak ediyorsanız ve binlerce takipçiniz varsa bunu manuel olarak gerçekleştirmeniz zordur.

Eğer takipçi sayınız az ise, hepsinin profillerine tek tek bakarak bot olup olmadığını anlayabilir ve takipten çıkabilirsiniz.

Bu, zaman alan ve uğraştırıcı bir yöntemdir. Fakat Instagram’da bot takipçi nasıl temizlenir? Diye çözüm arayanlar için başka yollar da var.

Instagram Bot Takipçilerden Kurtulma 2022

Takipçi sayınızı artırmak için bot takipçialmış olabilirsiniz. Ya da sizin rakibiniz olan birileri sayfanıza zarar vermek için sizin haberiniz olmadan bot takipçi gönderebilir.

Bot takipçiler tamamen pasif oldukları için bize erişim ve etkileşim anlamında fayda sağlamaz. Aksine; profilimizde –tabiri câizse- süs bitkisi gibi duran bu sahte takipçiler, kötü bir görüntüye sebep olur.

Düşünsenize; sizi takip edenlerin nedense hiç profil resmi yok. İnsanlar, ‘bu hesabı da hep zombiler takibe almış galiba.’ Der. (!)

Hem yapay takipçiler profilinizin imajına zarar verir, kalitesini düşürür. Bot takipçi alımı nedeniyle hesabınızın takip engeli yeme veya kapanma riski bile vardır.

Instagram bot takipçi temizleme yöntemleri sayesinde kendinizi bu risklerden koruyabilirsiniz. Bunun için toplu takipçi silme uygulamalarından yararlanabilirsiniz.

Fakat bu tür uygulamaları indirirken dikkatli olun. Bilmediğiniz yerlerden indirmeyin. Güvenilir olduğundan şüphe duyduğunuz sitelere ve uygulamalara Instagram hesabınızla giriş yapmayın. Aksi takdirde hesabınızı kaybedebilirsiniz.

Instagram bot takipçi temizleme yöntemi olarak kullanılan uygulamalar, takipçileri belli parametrelere göre organik veya sahte diye ayırır.

Örneğin sizi takip eden bir hesabın profil resmi, hiç paylaşımı ve takipçisi yoksa o hesap bot olarak değerlendirilir.

Bazen de bot hesaplar ardışık kullanıcı adlarıyla açılır. Örneğin; aliozdemir2001, aliozdemir2002, aliozdemir2003 vb…

Takipçi listeniz bu şekilde otomatik oluşturulmuş, birbirine çok benzeyen kullanıcı isimlerine sahip hesaplardan oluşuyorsa programlar bunları da algılayarak sizi onlardan kurtarabilir.

Instagram’da toplu takipçi silme için en çok kullanılan bazı uygulamalar şöyledir:

  • My Ghost Followers
  • Follow Cop
  • Clean it Up
  • IGExorcist
  • Mass Delete for Instagram
  • Cleaner for IG
  • Cleaner for Instagram Unfollow
  • Instant Cleaner- for Instagram

Instagram’da Bot Takipçi Silme

Facebook ve Instagram ile irtibata geçerek hesabınıza bot takipçi atıldığını bildirin. Profilinize manipülasyon amaçlı bu şekilde bir saldırı olduğunu belirtip ilgili temsilciden yardım alabilirsiniz. Facebook yetkilileriyle iletişime geçmek için bu adresi kullanabilirsiniz. Durumu Instagram’a bildirmek için Ayarlar\Yardım\Sorun Bildir adımlarını izleyebilirsiniz.

Manuel Olarak Instagram Bot Takipçi Silme

Takipçileri el ile çıkarmak en sağlıklı yöntemdir. Fakat bunu gerçekleştirirken spam yapmamaya özen gösterin. Aynı anda seri bir şekilde takibi bırakmak, Instagram algoritmaları tarafından agresif bir hareket olarak algılanabilir ve hesabınız kısıtlama alabilir.

Bu işlemi güvendiğiniz birkaç arkadaşınızdan destek isteyip, beraber dönüşümlü olarak da gerçekleştirebilirsiniz.

Takibi bırakırken hata almaya başlarsanız biraz ara verip tekrar deneyin. Yahut direkt o hesapları engelleyerek devam edin.

Not: Instagram’da bot takipçi temizleme işlemi yaparken, hesabınızın türünü değiştirmekten kaçının. İşletme hesabı kullanıyorsanız kişisel hesaba geçiş yapmayın, yoksa istatistikleriniz gider. Ayrıca hesabınızı korumaya almayın.

Bir de bot takipçilerden tamamen kurtulana kadar paylaşımlarınıza ara verin. Zira hesabınıza binlerce bot takipçi gelirken paylaşım yapmaya devam etmek zaman kaybı olur.

Çünkü yayınladığınız gönderiler alâkalı kişilere gösterilemez, onları hep ilgisiz hesaplar görür.

Bot hesaplar da gönderilerinize beğeni ve yorum atamayacağı, videolarınızı izleyemeyeceği için boşuna paylaşmış sayılırsınız.

Gönderileriniz etkileşim almayınca maalesef gönderi kalite puanı azalır. Bu da hesabınızın prestijini olumsuz etkiler.

Algoritmanın bozulmaması adına, paylaşımlarınızı bir süre durdurmanız tavsiye edilir.

Öte yandan mevcut organik takipçilerinizi bu durum hakkında bilgilendirmelisiniz.

‘Şu an hesabıma bot takipçi saldırısı yapılıyor. Bu sorunu düzeltinceye dek herhangi bir paylaşımda bulunamayacağım.’ Diye bir duyuru yapabilirsiniz.