Instagram Reklam Nasıl Verilir?

Instagram reklam verme konusu en gizemli konuların başında geliyor. Oysa birkaç ufak detay bilindiği takdirde siz de düşük maliyetlerle dilediğiniz reklamı verebilirsiniz. Öncelikle Instagram’da nasıl reklam verileceğini ve reklam verilirken hangi kriterlere dikkat edileceğini bilmeniz gerekiyor. Sizler için hazırladığımız bu yazıda tüm detayları sizlerle paylaşacağız.

Instagram Reklam Verirken Nelere Dikkat Edilmeli?

Instagram reklam vermeden önce ilk olarak doğru bir fizibilite çalışması yapmalısınız. Reklam vermeden önce aşağıdaki soruların cevaplarını hazırlamalısınız.

  • Hangi ürünü satacağım?
  • Satacağım bu ürünlerin hedef kitlesi kimler?
  • Günlük ne kadar bütçe ayırırım?

Bu soruların yanıtlarını belirledikten sonra Instagram’a reklam vermeye hazırsınız demektir. İlk olarak Instagram reklam verirken hedef kitlenizi çok iyi bir şekilde ayarlamalısınız. Örneğin erkek ayakkabısı satıyorsanız reklam verirken bu reklamın kadınlara göstermenin bir anlamı yok. Bu yüzden sadece erkek kullanıcılara yönelik reklam vermelisiniz. Bu sayede maliyetlerinizde önemli ölçüde azalır.

Hedef kitlenizi mümkün olduğunca azaltmalısınız. Ancak hedef kitlenizi çok da daraltmamalısınız. Hedef kitle belirlerken cinsiyet dışında yaş, şehir, reklamın nerede gösterileceği (hikaye, reels videoları vs) gibi tüm ayarlamalarda titiz bir şekilde yapılmalıdır. Bu noktadan sonra günlük bütçenizi belirterek reklam verebilirsiniz.

Instagram TBM Nasıl Düşürülür?

Instagram reklam verenlerin en çok düşündüğü sorulardan biri de budur. TBM (Tıklama başına maliyet) düşürmek için hedef kitlenizi çok doğru bir şekilde ayarlamalısınız. Bunun başka bir açıklaması yoktur. Instagram kullanıcı bulunamadı hatası ile ilgili çözüme ulaşmak için hazırlamış olduğumuz konuyu ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca Instagram Türk beğeni servislerimizi de inceleyebilir ve dilediğiniz paketi kolayca satın alabilirsiniz.