Instagram Otomatik Video Nasıl Kapatılır?

Birçok kişinin kabusu olan Instagram otomatik video oynatma problemi, her geçen gün insanları bezdirmeye devam ediyor. Instagram ana sayfanız üzerinde gezinirken karşınıza çıkan tüm videolar otomatik bir şekilde kendiliğinden başlıyorsa ve bu durumdan şikayetçiyseniz, aşağıda vereceğimiz adımları uygulayarak bu sorundan kurtulabilirsiniz.

Instagram otomatik video oynatma özelliğinin kullanıcılara avantajı olduğu kadar dezavantajı da var. Bu dezavantajlar arasında ilk sırada internet paketinizi tüketmesi geliyor. Instagram’da oynatılan her video için internet hakkınız tükenmeye başlıyor. Özellikle HD videolarda saniyede çok daha fazla yükleme yaptığı için bu şekilde daha fazla internet hakkınız gitmiş oluyor. İnternet paketinizin çabuk bitmesini istemiyorsanız siz de bu özelliği devre dışı bırakabilirsiniz.

Instagram Otomatik Video Özelliği Nasıl Devre Dışı Bırakılır?

Instagram otomatik video özelliğini devre dışı bırakmak için öncelikle cep telefonunuzdan Instagram hesabınıza giriş yapmalısınız. Hesabınıza giriş yaptıktan sonra aşağıdaki adımları uygulayarak siz de otomatik video özelliğini kapatabilirsiniz.

  • Instagram profilinize girin.
  • Sağ üst kısımda üç çizgiye tıklayın.
  • Buradan “Ayarlar”  ve “Veri Kullanımı” sekmelerini açın.
  • “Daha az hücresel veri kullan” seçeneğini aktifleştirin.

Bu adımları takip ederek Instagram otomatik video oynatma özelliğini kolay bir şekilde kapatabilirsiniz. Bu özelliği tekrar açmak içinde aynı şekilde adımları takip etmeniz yeterlidir.

Instagram’a bilgisayardan nasıl girilir sorusunun cevabı için bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz.