Instagram Gönderi İstatistikleri Nereden Bakılır?

Instagram gönderi istatistikleri konusu birçok Instagram kullanıcısının en çok merak ettiği durumların başında geliyor. Kullanıcılar paylaşmış oldukları gönderilerin kaç kişi tarafından görüldüğünü, etkileşim detaylarını görmek istiyor. Bunun yanı sıra aynı zamanda gönderilerin keşfete düşüp düşmediklerini de kontrol etmek istiyor.

Tüm bu etkileşim istatistiklerini görmek isteyen Instagram kullanıcıları, bu durumun nasıl yapıldığını merak ediyor. Eğer siz de Instagram gönderi istatistikleri konusu hakkında detaylı bilgi almak istiyorsanız, aşağıda verdiğimiz adımları uygulayarak tüm gönderi ve hikayelerinize ait istatistikleri görebilirsiniz.

Instagram İstatistiklerini Göremiyorum

Instagram gönderi istatistiklerini görmek için öncelikle işletme profiline geçmeniz gerekmektedir. Normal, bireysel hesaplarda gönderilerin istatistiklerini göremezsiniz. Bu yüzden siz de Instagram gönderi istatistiklerini görmek istiyorsanız bir an evvel işletme profiline geçin. Instagram işletme profiline geçmek için aşağıdaki adımları uygulamanız yeterlidir.

  • Instagram hesabınıza giriş yapın.
  • Profilinize geçin.
  • Sağ üst köşede bulunan üç çizgiye tıklayın.
  • Ayarlar sekmesine girin.
  • Buradan “Hesap” kategorisine giriş yapın.
  • Aşağıda yer alan işletme profiline geç butonuna tıklayın.

Tüm işlemler bu kadar. Artık siz de hesabınızı işletme profiline geçirdiniz. Bu aşamadan sonra paylaşmış olduğunuz tüm gönderilerin istatistiklerine ulaşabilirsiniz. Gönderilerin yanı sıra hikayelere ait istatistiklere de ulaşabilirsiniz.

Instagram son görülme nasıl kapatılır sorusunun yanıtını arıyorsanız, hazırlamış olduğumuz içeriği inceleyebilirsiniz.